Minik Bilim İnsanlarından Başkan Günay’a Ziyaret.

Kumluca Sınav Koleji ortaokul robotik takımı öğrencilerinden oluşan “Kod Adı Kumlucalı” takımı sürdürülebilir lojistik ve gıda lojistiği ile ilgili projeleri hakkından KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay’a sunum yaptılar.

Eğitmen Funda Ateş tarafından yarışmalara hazırlanan ekip Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu First Lego League Challenge turnuvasına “Cargoconnect sezon teması dahilinde lojistik sektöründe yenilikçi proje araştırmaları” ile katılıyorlar. Projeleri ile sürdürülebilir lojistik, gıda lojistiğinde paketleme, lojistik sektöründe karbon salınımı ve iklim krizi üzerine etkileri ve lojistik sektöründe tüketicinin rolü üzerine farkındalık çalışmaları hedefleyen ekip Sınav Koleji Kurucu Müdürü İsmail Savran, öğretmenler Funda Ateş ve Emine Sarı ile birlikte Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay’ı ziyaret ettiler.

Projeleri ile ilgili Başkan Günay’a sunum yapan “Kod Adı Kumlucalı” takımı yaptıkları araştırmalar hakkında detaylı bilgi aktarımı yaptılar.

Sunum sonrasında takımı tebrik eden KUTSO Başkanı Murat H. Günay, yapılan sunumdan çok etkilendiğini belirtti. Günay sözlerine şöyle devam etti; “Gençlerimizin lojistik sektörü ile ilgili yaptığı araştırmalardan ve çalışmalarında çok etkilendim. Özellikle gıda lojistiği ve sürdürülebilirlik üzerine ortaya koydukları fikirler çok etkileyici. Kendilerini tebrik ediyorum. Umarım bölgemiz adına önem arz eden bu proje ile katılacakları yarışmada birinci olurlar. Kendilerini şimdiden tebrik ediyorum.”