KUTSO’dan Kınık Hali ve OSB toplantısı

Yapımı devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Kınık Toptancı Hali ve Kaş-Kınık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen toplantıda Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Antalya Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Gözde Arat, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yatırımlar Şube Müdürü Gökhan Demirci, Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Haller Şube Müdürü Osman Yılmaz, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fahri Özen, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bayram Karagül çalışmalar ve mevcut durum hakkında bilgilendirme yaptılar.

Kınık Düğün Salonunda yapılan toplantıya Kaş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Göktaş, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri, Hal Dernek Başkanları, Kaş Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, siyasi parti temsilcileri, tüccarlar ve komisyoncular katıldı.

Toplantı şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. KUTSO çalışmalarına ait sunumun gösterilmesinin ardından KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay söz aldı.

Başkan Günay konuşmasından şöyle dedi;

“Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak Batı Antalya’yı, bir bütün, tek yürek olarak görmek istiyoruz. Bölgemizin ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve turizme dayanmakta. Turizm konusunda en tecrübeli ilçemiz olan Kaş’ın öncülüğünde birçok önemli çalışma yaptık. Korona virüs belasından dolayı herhangi bir sorun yaşamaz isek bu yaz için büyük beklentilerimiz var. Tarım konusunda ise üreticimiz maalesef çok zor durumda. Girdi maliyetlerindeki fahiş artışlar nedeniyle üretim yapmakta artık zorlanıyor. Bunun üzerine bir de enflasyonun suçlusunun çiftçi gibi gösterilmesi de üreticimizin motivasyonunu iyice bozuyor.

Kumluca ile Kınık arasında yapılan sebze üretimi ülkemiz üretiminin %20’sini, ihracatın da %25’ini oluşturuyor. Bizler bu kadar büyük ölçekteki üretimimizi biyolojik mücadele ve üretim kontörlü ile organiğe en yakın şekilde geçekleştiriyor, tüketicimize sağlıklı gıda ulaştırıyoruz.

Şu an yaşadığımız en büyük sıkıntı ürünlerin üretimden tüketiciye kadar ulaşmasında yaşanan kayıplar. Burada yapacağımız Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde modern paketleme tesisleri olacak. Yaş sebze ve meyve, zeytin yağı, kurutulmuş ürünler, organik ve yöresel ürünler burada paketlenip yurtiçi ve yurtdışına ulaştırılacaklar.

Sonra söz alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Gözde Arat, OSB ile ilgili gelinen son noktayı anlattı. Arat, yeni Kınık Toptancı Sebze Hali inşaatının hızla devam ettiğini, yapımın tamamlanmasının ardından çevre hallerinin bu halde bütünleştirileceğini söyledi.

Kınık OSB ile ilgili söz alan KUTSO Başkan Yardımcı Bayram Karagül OSB’nin yapısı ve yapım süreci ile ilgili teknik bilgiler verdi.

Soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi Yatırımlar Şube Müdürü Gökhan Demirci, Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Haller Şube Müdürü Osman Yılmaz soruları cevapladı.