İstihdam Seferberliği 2019 Basın Açıklaması

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay ve Meclis Başkanı Fahri Özen “İstihdam Seferberliği 2019” ile ilgili basın açıklamasında bulundular.

Yapılan basın açılamasında şöyle denildi;

İstihdam Paketi’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından 25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı.

İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunların birçoğu çok önemli destekler. Bunlardan özellikle çok önemli gördüğümüz ikisinden bahsedecek olursak;

Birincisi; İşverenlerimizin nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. 2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere toplam 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak.

Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz.
İşe alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak.
Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek.

Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın.

İkincisi de; herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için çok önemli bir destek getirildi. Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca “Kısa Çalışma Ödeneği” kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Yani burada devletimiz işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru.

Tüm bu teşviklere ilişkin tüm detaylara istihdamseferberligi.org adresinden ulaşabilmek mümkün. Aklınıza takılan bir konu olursa, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’na ulaşabilirsiniz.

Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticileri kadar muhasebecilere ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda onlardan ekstra hassasiyet bekliyoruz.

Batı Antalya’nın değerli iş adamlarına İstihdam Seferberliği 2019’a katılarak, büyük avantajlar sağlayan bu değerli istihdam teşviklerinden faydalanmaları çağrısında bulunuyoruz.

En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun

Burada iş var, Burada aş var, Burada gelecek var diyoruz.