Binlerce yıllık tarihiyle medeniyetlere ev sahipliği yapmış, sokaklarında pek çok kültür ve lezzet saklı kentimiz Antalya, sahip olduğu ürün çeşitliliğiyle turizmin olduğu kadar tarımın da başkenti olma özelliğine sahip.
Verimli topraklarında üretilen ürünler bir yandan Antalya’dan dünyaya açılırken diğer yandan tarladan sofraya gelerek zengin ve çeşitlilik dolu Antalya mutfak kültürünü oluşturur. Sebzelerden meyvelere, ot çeşitlerinden aromatik bitkilere, deniz ürünlerinden dağlarda yayılan hayvansal gıdalara özgünlüklerle beslenen Antalya mutfak kültürü, son yıllarda dönüşen turist ihtiyaçlarına da karşılık vererek alternatif turizmde önemli bir fırsat oluşturma potansiyeline sahip hale geldi.
Bu noktadan hareketle sürdürülebilir turizme ve tarıma katkı sağlamak amacıyla Antalya’nın bir gastronomi şehri olarak markalaşmasını hedefleyerek başlatmış olduğumuz International Antalya FoodFest / Antalya Gastronomi Festivali, 1-3 Eylül tarihleri arasında bu yıl ikinci kez kapılarını açacak.
Ulusal ve uluslararası gastronomi profesyonellerinin Antalya ve dünya gastronomi sektörünü ele aldığı söyleşi ve seminerleri dinlemek; ulusal, uluslararası (Michelin yıldızlı) yerel ve bölgesel şeflerin ustalıkla hazırladığı workshoplara şahitlik etmek, onlarca stanttaki yüzlerce lezzeti tadarak bu lezzet yolculuğuna katılmak, konserler ve yarışmalarla bu festivali eğlenceyle taçlandırmak için sizleri festivalimize bekliyoruz.
