GTS Tebliği Hakkında

Sayın Üyemiz,

İlgi: TOBB’un 31.03.2016 tarih 0412/ 6732 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, ülkemiz ile Avrupa Birliği arasında Gümrük Birliği’ni tesis eden 1/95 sayılı Ortaklık Konseyi kararı gereğince GTS rejiminin ( Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi )ülkemiz tarafından üstlenilerek belirli ülkelere tek taraflı olarak taviz verildiği belirtilmektedir. Ayrıca, İthalat Tebliği’nin ( İthalat: 2016/1 ) ilgili maddesi gereği Ekonomi Bakanlığı’nın GTS uygulamasında değişiklik yapma imkanı bulunduğu ifade edilmiştir.

Yazıda, 19 Mart 2016 tarihli ve 29658 sayılı Resmi Gazete’de GTS çalışmalarına ilişkin Tebliğ ( İthalat 2016/2 )’nin yayınlanmış olduğu, bu kapsamda GTS ülkelerine tanınan tek taraflı gümrük vergisi tavizlerinin ülkemiz tarafından gözden geçirileceği vurgulanmıştır.

Yazıda devamla yapılacak çalışmalarda değerlendirilmek üzere Tebliğin yayımı tarihinden 30 gün içerisinde firmaların değerlendirmelerini Ekonomi Bakanlıgına iletmesinin mümkün bulunduğu belirtilmektedir.

Bu kapsamda, siz değerli üyelerimizin konu hakkında görüş ve taleplerini tebliğde belirtilenBu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir." style="color: #044394; font-size: small; text-decoration: inherit;">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. elektronik posta adresine 18.04.2016 tarihine kadar iletmeleri hususunu bilgilerinize rica ederiz.