Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi – Kamu Alımları

Sayın Üyemiz,

Ekonomi Bakanlığı’nın 03.05.2016 tarihli ve E 54216 sayılı yazısında Gümrük Birliği’nin güncellenmesine ilişkin Avrupa Komisyonu ile yürütülen teknik müzakerelerin 27 Nisan 2015 tarihinde tamamlandığı ve müzakerelerin çerçevesini belirleyen Rapor’un 12 Mayıs 2015 tarihinde Bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen görüşmede resmiyet kazandığı belirtilmiştir.

Bahse konu olan Rapor’da, Gümrük Birliği Kararı’nın (1/95 sayılı Ortaklık Konseyi Kararı) tarım, kamu alımları ve hizmetler gibi yeni alanlara genişletilerek derinleştirilmesi hususuna yer verildiği belirtilmiştir.

Bu çerçevede, AB ile 2017 yılının başında başlaması öngörülen Gümrük Birliği güncellenmesi sürecinin kamu alımları başlığına ilişkin olarak Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen müzakere hazırlık süreci kapsamında Ekonomi Bakanlığı web sitesinde yer alan görüş bildirme formunun hazırlandığı aktarılmıştır.

Bu kapsamda görüş bildirmek isteyen üyelerimizin web sitesinde bulunan formu doldurarak en geç 30.05.2016 tarihine kadar Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletmesi gerekmektedir.