KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat H.Günay, sürdürülebilir bir pazar için sektör temsilcilerini kaliteden ödün verilmemesi konusunda uyardı.

Rusya'nın AB'ye yönelik gıda ithalatı ambargosunun, Türkiye'deki meyve-sebze üreticileri ve ihracatçılarını olumlu etkileyeceğini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat H.Günay, sürdürülebilir bir Pazar için, tarım sektörü temsilcilerini “kalite” konusunda uyardı.

Gıda güvenliği ve kaliteden ödün verilmemeli

Avrupa Birliğinin (AB) Ukrayna krizindeki rolü nedeniyle Rusya'ya uygulama kararı aldığı ekonomik içerikli yaptırımlara bu ülkenin "gıda ithalatı ambargosu"yla karşılık vermesinin ardından hem üreticilerin hem de ihracatçıların olumlu etkileyeceğini belirten Günay, “Rusya'ya ihracat da gıda güvenliğinin son derece önemli. Gıda güvenliği ve kaliteden ödün verilmemesi gerekiyor. Ürünümüzü iyi yetiştirip, ihracatı da düşünerek, planlı ve kaliteli bir şekilde yapabilirsek o derece başarılı oluruz.”diye konuştu.

Sektör yüksek beklentilere girdi.

“Bu fırsat çok iyi değerlendirmeli ancak, sürdürülebilir bir Pazar için sektörün kaliteden ödün verilmemeli” diye uyaran KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat H.Günay,Rus yetkililerin AB ülkelerinden meyve-sebze ithalatını durdurup Türkiye'den artıracakları yönündeki beyanlarının sektörü yüksek beklentilere sürüklendiğini belirtti.

Olumsuzlukların faturası sektöre ağır olabilir

Rusya'nın AB'ye yönelik gıda ithalatı ambargosunun, Türkiye'deki meyve-sebze üreticileri ve ihracatçılarını olumlu etkileyeceğini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat H.Günay, “iki ülke arasında yakalanan havanın ve ticari anlaşmaların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Krizi fırsata çevrilmesi ve Rusya pazarının sürdürülebilir hale getirilmesi için sektör temsilcilerimiz kesinlikle kaliteden ödün vermemeli. Yoksa yüksek beklentilerin faturası sektöre ağır olabilir.”diye uyardı.

Rusya Federasyonu da ithal ederken Gıda güvenliği ve kaliteden kesinlikle ödün vermeyeceğini belirten Günay; “Hem üreticiler hemde ihracatçılar bu fırsatı iyi değerlendirmeli ancak, sürdürülebilir bir Pazar için mutlaka kaliteden ödün verilmemeli gerekiyor.”diye konuştu.

facebookyoutubetwittergoogle
Downloadhttp://bigtheme.net/joomla Joomla Templates