KUMLUCA TİCARET VE SANAYİ ODASI

1998 yılında 600 üyenin imzası ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası kuruluşu ile ilgili bakanlığı başvuru yapılmış ve 1999 yılında gerekli izin alınarak yasal süreç başlamıştır.

Meslek gruplarının oluşturulması ve seçim sürecinin tamamlanmasının ardından tüzel kişiliği tamamlanan Odamız, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda bulunan Kumluca Ticaret Siciline kayıtlı üyelere ait dosyaların alınmasıyla 22 Eylül 1999 tarihinde faaliyetlerine resmen başlamıştır.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Sicil Memurluğu yetki alanı; Bakanlığın 10/07/2000 tarih ve 2000/53 sayılı onayı ile Finike ilçesini, 11/12/2000 tarih ve 2000/89 sayılı onayı ile Demre (Kale) ilçesini ve 06/11/2001 tarih ve 2001/74 sayılı onayı ile Kaş ilçesini içerecek şekilde genişletilerek hizmetlerine devam etmiştir.

Odamız kurulduğu dönemde rutin hizmetlerinin yanı sıra; 2002 yılında Batı Antalya Tarımsal Araştırma Laboratuarı' nın kurulması, DTS Kumluca Grup Başkanlıgı'nın İlçemize açılmasına öncülük edilmesi, Finike Gümrüğü’nün birinci sınıf gümrük haline getirilmesinin sağlanması, mesleki kurslar düzenlenmesi ve şu an çalışmaları devam eden Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması gibi bölgemiz için önemli çalışmalara imza atmıştır.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Kalite Yönetim Sistemi; yasal şartları, üye isteklerini, toplumun beklentilerini ve diğer şartları da dikkate alarak üyelerinin ve toplumun Odanın hizmetlerinden memnuniyetlerinin artırılmasına yönelik ISO 9001:2008 Kalite Yönetimi Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi standartlarını referans alarak oluşturulmuştur.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak belirlediğimiz kalite politikamız ve bunları destekleyen kalite hedeflerine ulaşmayı, kurmuş olduğumuz Kalite Yönetim Sistemlerinin işleyişini, sürekliliğini ve gelişmesini standartlara ve kurumumuzun yapısına uygun olarak yapılacağını ve bunlar için gerekli olan kaynakları ayıracağımızı taahhüt ediyoruz.

facebookyoutubetwittergoogle
Downloadhttp://bigtheme.net/joomla Joomla Templates